18 Şubat 2012 Cumartesi

DEATH NOTE & SUPERNATURAL


AC/DC Highway To Hell
   Okulumuzda çok sevdiğim bir etkinlik var. Çoğu kulüp arada sırada sinema gecesi düzenliyor. Cuma akşamından cumartesi sabahına kadar belli bir konseptte seçilen filmler, diziler ya da animeler gösteriliyor. Ben daha önce How I Met Your Mother, Rejim Değişimini konu alan filmler (Persapolis, Goodbye Lenin vs.) Tim Burton filmleri, Dans filmleri ve Godfather gecelerine gitmiştim. Hiçbirinde de sabah kadar dayanamadım ama sanırım Godfather da sabah 5 e kadar durarak rekor kırdım :)
  Dün gecede Death Note anime gösterimindeydim. Daha önce anime izlemişliğim var ve Death Note ta çok sık duyup hep izlemek istediğim bir anime olunca durmadım, gittim. Gece ikide uykum yokken ve gayet mutlu mesut izlerken dönmem gerekti ancak tek sebebi erken kalkıp çalışmam gerektiğiydi(Mö mÖ ben :) )

Soldaki Kira, sağdaki L(psiko ya!) Ben çoğu kişinin L i sevdiğini duymuştum ama benim favorim Kira! Ryuk'u da sevdim aslında, kendisi yukarıdaki pörtlek gözlü yaratık, elma sever!


  Wiki'den konuyu çaldım buyrun;
Yagami Light, zeki ve derslerinde gayet başarılı bir lise öğrencisidir. Light için bu dünyada en önemli şey adalettir. Haberlere yansıyan cinayetlerden ve insanların yozlaşmasından son derece bıkmıştır. Bir Şinigami olan Ryuk, Şinigami Dünyasında hep aynı şeyleri yapmaktan sıkılmıştır ve eğlenmek için sahip olduğu iki Ölüm Defteri' nden birini dünyaya atar. Bu defteri Light bulur. Defteri açtığında ilk olarak kuralları okur. "Bu deftere ismi yazılan kişi ölür." maddesini görünce bunu bir şaka zanneder. Ama yinede defteri alır. Eve geldiğinde televizyondaki haberlerde bir rehin tutma haberi yayınlanır. Şüphelinin ismi ve yüzü televizyonda açıklanır. Light, tereddüte düşsede "böyle bir şeyin gerçekleşmesinin imkansız olduğu" düşüncesine inandığı için şüphelinin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra televizyondan şüphelinin kalp krizi geçirip öldüğünü öğrenince defterin gerçek olduğunu anlar. Light, bu defteri kullanarak dünyaya adaleti sağlamak ve Yeni Dünyanın Tanrısı olmak ister. Suçluların sürekli kalp krizi geçirerek ölmesi, insanlara bu ölümlerin tesadüf olmadığını hissettirmiştir. Halk tarafından Light' a "Kira" (Japonca: Katil) ismi verilir. Bazı insanlar Kira' yı adalet adına yaptıklarından dolayı desteklerken, bazı insanlar ise bunun insanlık dışı olduğu gerekçesiyle Kira' yı desteklemez. Light, insanların kendisini desteklememesine aldırmaz. Ona göre ister iyi ister kötü olsun, karşısına çıkan herkesi yok edecektir.
Sonra, Interpol tarafından bu gizemli ölümler hakkında bir soruşturma başlatılır. Soruşturmaya dedektif "L" de dahil edilir. "L", "Kira"nın Japon vatandaşı olduğunu yaptığı bir test ile anlar. "L", Kira' ya yaptıklarının insanlık dışı olduğunu ve bunun için idam edileceğini söyler. Böylelikle ikisi arasında bir savaş başlar. Kimliği ilk deşifre olan kaybedecektir.
  Fırsat bulduğumda Death Note'u kaldığım yerden izleyeceğim ve asıl memnuniyetlerimi ileteceğim!

  Gelelim canım ciğerim Supernatural'a!!!
  Supernatural'ı TNT'de beşinci dezonundayken yakalamıştım, en güzel sezonuymuş zaten diyorlar, bence deeee :)
  Geçenlerde oda da yemek yerken bir şeyler izleyeyim dedim, baktım halihazırda beni bekleyen dizim yok, açtım Supernatural'ın 1. bölümünü, sonra da tekrar bayıldım kendilerine, Dean'a ve Sam'a :)
  

Arabadan falan anlamam ama bunların ki bir başka :)


  Wiki'den çalıntılar;
  Dizi Dean Winchester ve Sam Winchester kardeşlerin babalarının kayıp olmasından sonra tekrar bir araya gelip Sam'in bıraktığı avcılığa geri dönmesiyle başlar. İki kardeş hayatlarını babaları ile beraber, annelerinin küçükken bir varlığın yakarak öldürmesi sonucu insanları bu gibi varlıklardan korumaya adamışlardır. Fakat avcılık ile uğraşmak istemeyen ve normal bir yaşam sürmek isteyen Sam babası ile tartışarak evi terketmiştir. Yıllarca abisi ve babasından ayrı yaşayan Sam, üniversitede eğitim görmüş, Jessica isminde bir kız ile evlenme aşamasına gelmiştir. Üniversiteden mezun oldukları gece uzun zamandır görmediği abisi Dean, babasının bir kaç haftadır kayıp olduğunu ve yardımına ihtiyacı olduğunu söyler. Sam babasını bulmak için son bir kez abisinin yardımına gider. Babasını arayışları netice vermeyince Dean ona yeniden avcılığa dönmesi için teşvik eder fakat Sam kabul etmez. Aynı gece Sam eve dönünce, nişanlısı Jessica'nın annesi gibi tavana yapıştığını görür. Müdahale etmesine fırsat kalmadan Jessica'nın alevler içinde kalarak ölmesine tanık olur. Bunun üzerine Sam, hem insanları bu gibi yaratıklardan kurtarmak için hem de annesini ve nişanlısını öldüren yaratığı bulup yok etmek için yeniden avcılık yapmaya başlar.
Dizi kardeşlerin insanların gerçekte varolmadığını zannettiği bir çok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. varlığın avcılığını yaptıkları ve bu macerala sırasında yaşadıklarını anlatır. Dizide, Dean ve Sam arasındaki özel ilişki ön plandadır. Dean, içki ve kadın düşkünüdür. Fakat, oldukça cesur ve gururludur. Kardeşi Sam'e ona olan bağlılığı etkilenmemizi sağlar. Dean eğlenceli, klasik rock hayranı ve hiç bir şeyden korkmayan biri gibi görünsede onunda korktuğu ama saklamayı tercih ettiği şeyleri vardır ve Sam bu yüzden çok zorlanır. Sam ise merhametli, zeki birisidir. Dizi boyunca iki kardeşin başından geçen duygusal, dramatik, komik ve korku dolu maceraları izleyicileri ekrana bağlar.

  Supernatural'ı her gün her gün izlemiyorum ama muhakkak onu da bitireceğim, hem bir şey farkettim; bunlar sayesinde o kadarda korkak değilim artık!
  

1 yorum:

  1. Kitaplaşalım mı Etkinliği kapsamında kargo için isim soyisim ve adres bilgilerinizi bekliyorum

    Katılımınız için teşekkürler.
    Sevgiler.

    Son gun 20 şubat.

    Dilara Onatlı
    dilosunkayfesi@gmail.com

    YanıtlaSil