18 Ocak 2013 Cuma

Bir Çift Yürek

Yılbaşında http://renklikitap.blogspot.com/ tan Güngör bir kitap çekilişi etkinliği düzenlemişti. Kitap çekilişi eşim Hatice bana çok sevdiği Bir Çift Yüreği göndermişti. Kitabı aldığımda daha önce okumamış olduğuma çok sevinmiştim, sonra kitabı gören birkaç arkadaşım sen bu kitabı daha önce okumamış mıydın diye şaşırınca daha da bir meraklandım.

Efendim Bir Çift Yürek gerçek bir hikaye, okurken bu ayrıntı beni daha da bir heyecanlandırdı. Yazar Marlo Morgan işi gereği bir süreliğine Avustralya'ya yerleşiyor. Avustralya'nın gerçek sahibi Aborjinleri duymuşsunuzdur, şimdiki Avustralya'da Aborjinlerin sınırlandırılmış yaşam alanları ve ikinci sınıf insan muamelesi görmeleri Marlo Morgan'ın dikkatini çekiyor ve onlar için bir şeyler yapmak istiyor. Şehirde yaşayan birkaç genç Aborjinle birlikte yeni bir iş kolu oluşturuyorlar. Bu sırada kendilerine "Gerçek İnsanlar" adını veren bir Aborjin kabilesi Morgan'ın şehirde yaptıklarını duyuyor ve onu davet ediyorlar. Bu davet üzerine hiç düşünemeyeceği bir yolculuğa adım atan Morgan'ın hayatı değişiyor. Şimdi size bu yolculukla ilgili hiçbir ayrıntıyı anlatmayacağım, yalnız şu kadarını söyleyeyim bu yolculukla birlikte sadece yazarın hayatı değişmedi, benimde dünyaya bakış açımda büyük bir fark yarattı. 
(Bu postu yazarken televizyondan Avustralya'da orman yangını çıktığını öğreniyorum, aklıma direk Gerçek İnsanlar geliyor)
Maddi değerlere olan bağlılığın önemsizliği, önemli olanın doğaya olan bağlılık ve saygı olduğuna inanan Gerçek İnsanların her bir töreni, duası, kutlaması gitgide daha mantıklı ve gerekli görünmeye başladı kitap ilerledikçe. 
Mesela yaklaşık 1 ay önce bilgisayarımı, ipadimi ve birkaç eşyamı daha çaldırmıştım. İçim her zaman bilgisayarımda kayıtlı bunca zamandır biriktirdiğim resim, müzik, video ve diğer belgelerim için acımıştı. Bütün birikimim, anılarım gitmişti. Ama artık daha iyi anlayabiliyorum gerçek anıların resimlerde değilde o sırada bize hissettirdikleri ve zihnimizde kalanlarla değerli olduğunu.
Bu güzel kitap için yeni arkadaşım Hatice'ye çok çok çok teşekkür ediyorum. Sizlere de mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Bu arada bu kitaptan istense muhteşem bir film çıkar aslında henüz neden çekilmedi acaba??

    Birkaç gündür bu şarkıyı dinliyorum, harika bir şey. Klip bana Gerçek İnsanların çöl yürüyüşlerini aklıma getirtiyor!
                 

                

14 Ocak 2013 Pazartesi

Blogum 1 Yaşında :)

Amanın bir yaşına gelmiş ya blogum. :)
Bu sürenin yarısında resmen bıraktım, onu  bir köşeye attım ama inşallah bu hatayı bir daha yapmam.
Yıllar yılı açmak istemiştim bir blog, işte geçen sene tam bugün açıverdim onu. Daha nice nice yıllara diliyorum bloguma :) Ve Beatles'tan Birthday şarkısını armağan ediyorum kendisine :)


12 Ocak 2013 Cumartesi

RENT


Rent müzikalinin müziklerini hep sevmişimdir, konusunu da. Geçen sene aldığım Rent filmini en sonunda izleyebildim. Güldüm, ağladım ve en sonunda izlediğim için çok mutlu oldum. Benim bu kadar beğendiğim filmin konusuna gelirsek;

Pulitzer ve Tony ödüllü müzikal, ‘80’lerin sonunda New York’un doğu yakasında hayatta kalmaya, kiralarını ödemeye çalışan sekiz arkadaşın duygusal öyküsü. Hayatlarını sevgi kıstasına göre değerlendiren sekiz dost, bir yandan yoksulluk, çaresizlik ve hastalıklarla boğuşurken diğer yandan idealleri ve rüyalarını gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Farklı etnik kökenlere ve cinsel tercihlere sahip arkadaşlar arasında bir öğretmen, bir dansçı, bir avukat, bir tiyatrocu, bir şarkıcı ve çoktan ruhunu şeytana satmış bir ‘yuppie’ de vardır.

RENT
Yapım: 2005 - ABD
Tür: Dram, Müzikal, Romantik
Yönetmen: Chris Columbus
Oyuncular: Rosario Dawson, Idina Menzel, Taye Diggs, Tracie Thoms, Wilson Jermaine Heredia
IMDb Puanı: 6.8/10
TLFP Puanı (benim puanım :)): 7.5/10

IMDb puanın çok yüksek olmamasının sebebini müzikal olmasına veriyorum, okuduğum yorumlara bakılırsa insanlar konuyu anlayamamaktan muzdarip. Düşündüm de başlarda olaya direk şarkılarla girilince bir 'ne oluyor yaa' durumu yaşanabilir :). 
Size daha filmi bile izlememişken bayıldığım şarkılarını sunarım, iyi seyirler.

                                           SEASONS OF LOVE


TAKE ME OR LEAVE ME (Personal favourite ;))






10 Ocak 2013 Perşembe

Singin' in the Rain

Biraz önce annemle muhteşem bir müzikal izledik. İnanılmaz oyuncular Gene Kelly, Donald O'Connor ve Debbie Reynolds'ın oynadığı Singin' in the Rain. Muhtemelen daha önce duydunuz, belki de izlediniz ama meşhur şarkısı Singin' in the Rain'i muhakkak biliyorsunuzdur. Bu filmi izleyince eski Hollywood filmlerine olan sevgim dahada arttı. Şimdikiler de film mi demek geliyor içimden. Havada uçuşan küfürler, zorlama şakalar olmadan gülmeye doyurdu bizi . Bundan sonra filmlere naçizane puanımı vermek istiyorum. Ben film izlemeden önce ve sonra herkesin fikrini merak ederim, eğer benim gibi meraklılar varsa onlara ufak bir katkı yapmış olayım.

Singin' in the Rain
Yapım: 1952 - ABD
Tür: Komedi, Müzikal, Romantik
Yönetmen: Gene Kelly, Stanley Donen
Oyuncular: Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen
IMDb puanı: 8.4/10
TLFP puanı(benim puanım :)): 9/10


9 Ocak 2013 Çarşamba

WE HEART IT

weheartit.com u duydunuz mu? Dünyanın her yerinden insanların beğendikleri resimleri paylaştıkları çoook hoş bir site. İsteyenin kendi hesabına sahip olduğu herkese açık kolay bir paylaşım sitesi.

Bu sene çok ama çok beğendiğim ve klibine de bayıldığım 'Give Your Heart A Break'
 ve benim seçtiğim birkaç resim...



Şimdi burada olmak vardı...


Muhteşem misin sen ne??


Eğer bir dövme yaptıracak olursam işte bu odur!


Rüyalarımın yatağı; dağınık, samimi ve mavi...


Vaaouv :)


Bunun tıpkısının aynısı bu sene kütüphanemizde vardı, umarım bir gün evimde de olur :)


SON :)







8 Ocak 2013 Salı

ŞİMDİ SURATINA BİR TANE ÇAKSAM, SANAT DİYEBİLİR MİYİM BUNA?

Yılın ilk postu ve okuduğum ilk kitabı; Fang Ailesi! Oldukça enteresan bir kitap kendileri, daha fazla bilgi için GazeteBilkent'te çıkan yazıma tık tık.


Şimdi ise Renkli Kitap hediye çekilişi eşim Hatice'den gelen Bir Çift Yürek'i okumaya başladım. Her duyan hala nasıl oldu da okumadığımı soruyor, e okuyorum şimdi işte :)

Ve bugün yeniden izlediğim Leon'dan bayılıp ölüp bittiğim aktör Gary Oldman'ın 'everyone' sahnesi ;)